Koiran lopetus kuten muidenkin lemmikkien eutanasia sovitaan eläinlääkärin kanssa

14.3.2016 - 09:00

Lemmikin omistajille tulee joskus eteen tämä surullinen tilanne, jossa joudutaan tekemään päätös lemmikistä luopumisesta. Päätös luopumisesta tehdään yhteistyönä lemmikin omistajan ja hoitavan eläinlääkärin kanssa.

 

 

“Yleisin tapa luopua lemmikistä on eutanasia eläinlääkärillä. Päätös luopumisesta tehdään yhteistyönä lemmikin omistajan ja hoitavan eläinlääkärin kanssa. Lopullinen päätäntävalta on omistajalla, ellei kyseessä ole selvä eläinsuojelu tapaus”, kertoo eläinlääkäri Pirkko Valmari TuusVet eläinlääkäriasemalta.

“Yleensä tämä luopumispäätös on jo etukäteen tiedossa, mutta murto-osalle omistajia lopetus kuitenkin tulee yllätyksenä, sillä joskus ihmiset tuovat lemmikkinsä liian myöhään hoidettavaksi ja sairaus on jo edennyt niin pitkälle, ettei mitään ole enää tehtävissä.”

“Esimerkiksi veden kulutuksen lisääntymistä tai väsymystä ei pidä ajatella kuuluvan iän mukana tuomiin ongelmiin. Näihinkin löytyy usein syy ja ne voivat olla aikaisessa vaiheessa hoidettavissa oikeanlaisella lääkityksellä”, painottaa Valmari.

“Lemmikki viedään klinikalla rauhalliseen huoneeseen omistajan kanssa ja sille annetaan rauhoituspistos lihakseen. Rauhoitussaineen vaikutuksesta lemmikki nukahtaa ja tämän jälkeen lemmikille annetaan normaalia suurempi annos nukutusainetta, jonka ansiosta se vaipuu syvään uneen.”

Omistaja voi halutessaan lähteä toimenpiteestä lemmikin nukahdettua tai olla paikalla loppuun asti ja viettää vielä rauhallisen hetken lemmikkinsä kanssa sen nukuttua pois.

“Varsinainen eutanasiavalmiste, eli lopetusaine, joka pysäyttää sydämen ja lamaa hengityskeskuksen, annetaan suoraan laskimoon eläimen nukkuessa siis sikeästi. Sydämen pysähtyminen varmistetaan aina kuuntelemalla stetoskoopilla. Toimenpide on kivuton.”, korostaa Valmari.”

Eläinlääkärin kautta lemmikki voidaan toimittaa tuhkattavaksi, jos omistajalla ei ole mahdollisuutta haudata lemmikkiä itse.

“Eläinlääkäriasemilla on yleensä aina sopimus jonkin eläinkrematorion kanssa, jolloin eläinlääkäriasema huolehtii menehtyneen lemmikin krematorioon sekä tuhkien luovuttamisesta omistajalle. Tässä tapauksessa eläinlääkärit laskuttavat eutanasiatoimenpiteen kulujen lisäksi myös tuhkauskulut.”

“Halutessaan omistaja voi myös tilata tuhkaamon noutamaan menehtyneen lemmikin joko kotoa tai eläinlääkäriasemalta tai toimittaa lemmikin tuhkattavaksi krematorioon itse.”

 

Voit hankkia tuotteitamme verkkokaupasta

Lisää uutisia

29.11.2016

Kuljetuspalvelumme saattaa lemmikkisi viimeiselle matkalle

Lemmikin omistajille tulee joskus eteen se surullinen hetki, jossa joudutaan tekemään päätös lemmikin luopumisesta ja tässä korostuu entisestään halu kohdella rakasta perheenjäsentä kunnioituksella. "Voimme noutaa lemmikin kotoa ja kuljettaa sen eläinlääkärille sekä tarvittaessa myös tuhkaukseen. Kuljetuspalvelumme avulla pystymme nyt tarjoamaan lemmikkien hellävaraista huolenpitoa myös sillä viimeisellä matkalla", kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Janne Sjöberg.  ...

13.6.2016

Kehto hautaustuotteet saatavilla nyt myös ShowHau Centeristä

Kehto lemmikkieläinarkkuja saa nyt myös Vantaan Tammistossa sijaitsevasta täyden palvelun koiratapahtumakesku ShowHau Centeristä.     ShowHau Center on täyden palvelun koiratapahtumakeskus ja palveluihin kuuluu mm. päivähoito ja koirahotelli, harrastusmahdollisuksia ja lemmikkitarvikekauppa. – Eläinten hyvinvoinnin merkitys yhteiskunnassamme kasvaa jatkuvasti. Lemmikit ovat perheenjäseniä ja niille halutaan parasta palvelua ja niiden hyvinvointiin panostetaan yhä enemmän...