Eläinten hautausmaa on paikka, jossa lemmikkejä muistellaan kuin ihmisiä

14.4.2016 - 10:00

Lemmikki on tärkeä, rakastettu perheenjäsen, jolle halutaan taata arvokas kuolema ja rauhallinen, viimeinen lepopaikka.

 

 

Eläinten hautaus- ja tuhkauspalvelut kasvavat jatkuvasti, kun yhä useampi lemmikin omistaja haluaa lemmikilleen hautapaikan tai tuhkauksen. 

Moni omistaja ostaa hautapaikan, arkun tai uurnan jo siinä vaiheessa, kun tietää lemmikin viimeisten päivien olevan lähellä. Vaikka lemmikin voi haudata omalle pihalleen, niin kaupunkialueilla suositellaan hautaamista tai tuhkan sirottelua sille erikseen varatuille paikoille, eli eläinten hautausmaalle.

Eläinten hautausmaalle haudataan useimmiten koiria ja kissoja, mutta myös muita pienempiä lemmikkieläimiä kuten marsuja, kaneja ja papukaijoja. Lemmikkejä surraan siinä, missä ihmisiäkin ja hautapaikoille asetetaan muistolaattoja, patsaita ja lempileluja. Myös “sukuhautoja” löytyy, jotka ovat kulkeneet samassa perheessä jo vuosikausia.

Yksi suurimpia eläinten hautausmaita on Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen (HESY) ylläpitämä hautausmaa. Hautausmaalla on noin 3000 pientä hautaa. Tältä hautausmaalta viimeisen leposijan on saanut mm. presidentti Paasikiven koira sekä työtehtävissä palvellut poliisikoira, joka menehtyi murtovarkaiden ampumana. HESY myös on pystyttänyt eläinkokeiden uhreina menehtyneille oman muistomerkin.

 

Voit hankkia tuotteitamme verkkokaupasta

Lisää uutisia

29.11.2016

Kuljetuspalvelumme saattaa lemmikkisi viimeiselle matkalle

Lemmikin omistajille tulee joskus eteen se surullinen hetki, jossa joudutaan tekemään päätös lemmikin luopumisesta ja tässä korostuu entisestään halu kohdella rakasta perheenjäsentä kunnioituksella. "Voimme noutaa lemmikin kotoa ja kuljettaa sen eläinlääkärille sekä tarvittaessa myös tuhkaukseen. Kuljetuspalvelumme avulla pystymme nyt tarjoamaan lemmikkien hellävaraista huolenpitoa myös sillä viimeisellä matkalla", kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Janne Sjöberg.  ...

13.6.2016

Kehto hautaustuotteet saatavilla nyt myös ShowHau Centeristä

Kehto lemmikkieläinarkkuja saa nyt myös Vantaan Tammistossa sijaitsevasta täyden palvelun koiratapahtumakesku ShowHau Centeristä.     ShowHau Center on täyden palvelun koiratapahtumakeskus ja palveluihin kuuluu mm. päivähoito ja koirahotelli, harrastusmahdollisuksia ja lemmikkitarvikekauppa. – Eläinten hyvinvoinnin merkitys yhteiskunnassamme kasvaa jatkuvasti. Lemmikit ovat perheenjäseniä ja niille halutaan parasta palvelua ja niiden hyvinvointiin panostetaan yhä enemmän...