Uusi vuosi lemmikkitaloudessa – mitä tehdä kun lemmikki pelkää ilotulitteita?

29.12.2015 - 22:37

Uusi vuosi on monessa lemmikkitaloudessa stressaavaa aikaa. Pamahdukset yhdistettynä valonvälähdyksiin vaikuttavat paitsi koiriin myös kissoihin ja saattavat saada lemmikin tolaltaan jopa useiksi päiviksi. Osa lemmikeistä oireilee vain levottomuudella, kun taas toisinaan voi pelko edetä täysimittaiseksi paniikiksi. Pelkoon on hyvä osata reagoida oikein, jotta uudesta vuodesta selvitään mahdollisimman rauhallisissa merkeissä.

 

 

Lemmikin ahdistuneisuus voi näkyä siinä, ettei lemmikki suostu poistumaan talosta tai voi kieltäytyä syömästä eikä saa peloltaan nukuttua. Osa lemmikeistä reagoi niin, että jopa pakenee omistajiltaan, kun taas osa viihtyy paremmin ihmisen ehdottomassa läheisyydessä. Pelkäävää lemmikkiä ei kuitenkaan kannata lähteä lohduttamaan, koska näin vain lietsotaan eläimen pelkoa. Parempi vaihtoehto on puuhailla lemmikin kanssa ja koittaa saada sen ajatukset muualle. Pelkäävää lemmikkiä ei tule koskaan jättää kotiin yksin hetkeksikään eikä sitä saa myöskään rangaista pelkäämisestä.

Ihmisen tärkein tehtävä on pysyä hyvin rauhallisena. Ulkoa kuuluviin pamahduksiin ei tule reagoida millään tavalla.

Pelkäävää lemmikkiä ei myöskään missään nimessä kannata viedä ulos katsomaan ilotulituksia edes kaukaa. Koira on hyvä käyttää tarpeillaan jo päivällä tai alkuillasta, kun ilotulituksia paukkuu vielä vähän.

Kotona kannattaa sulkea verhot, jotta valojen välkettä ei näe. Monet lemmikit hyötyvät myös musiikin ja television pistämisestä päälle ja jotkut rauhoittavista feromonivalmisteista, joita voi ostaa eläinlääkäriltä ja lemmikkitarvikekaupoista. Lemmikille kannattaa varata myös mukava peti, johon se pääsee rauhoittumaan.

Osa ihmisistä on kokenut parhaaksi vaihtoehdoksi viedä lemmikki hoitoon paikkaan, missä ilotulitteita ei ole. Usein tämä tarkoittaa siirtymistä kaupungista maaseudulle. Rauhoittavia lääkkeitäkin voi kokeilla pahimmissa tapauksissa, mutta niitä kannattaa välttää viimeiseen asti.

Unifier toivottaa kaikille juhlavaa ja iloista Uutta vuotta!

Lisää uutisia

29.11.2016

Kuljetuspalvelumme saattaa lemmikkisi viimeiselle matkalle

Lemmikin omistajille tulee joskus eteen se surullinen hetki, jossa joudutaan tekemään päätös lemmikin luopumisesta ja tässä korostuu entisestään halu kohdella rakasta perheenjäsentä kunnioituksella. "Voimme noutaa lemmikin kotoa ja kuljettaa sen eläinlääkärille sekä tarvittaessa myös tuhkaukseen. Kuljetuspalvelumme avulla pystymme nyt tarjoamaan lemmikkien hellävaraista huolenpitoa myös sillä viimeisellä matkalla", kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Janne Sjöberg.  ...

13.6.2016

Kehto hautaustuotteet saatavilla nyt myös ShowHau Centeristä

Kehto lemmikkieläinarkkuja saa nyt myös Vantaan Tammistossa sijaitsevasta täyden palvelun koiratapahtumakesku ShowHau Centeristä.     ShowHau Center on täyden palvelun koiratapahtumakeskus ja palveluihin kuuluu mm. päivähoito ja koirahotelli, harrastusmahdollisuksia ja lemmikkitarvikekauppa. – Eläinten hyvinvoinnin merkitys yhteiskunnassamme kasvaa jatkuvasti. Lemmikit ovat perheenjäseniä ja niille halutaan parasta palvelua ja niiden hyvinvointiin panostetaan yhä enemmän...